Kore Hükümeti’nden Gamerlara Müjde
|

Kore Hükümeti’nden Gamerlara Müjde

Kore’den dikkat çeken gamerlara müjde haberi. Güney Kore’de 16 yaşından küçük gamerların (oyuncuların) bugün çok sevinecekleri bir haber var: Korea Herald‘ın haberine göre ülke, reşit olmayan oyuncuların gece yarısı ile 06:00 arasında oyun oynamasını engelleyen kapatma yasasını (diğer adıyla Cinderella Yasası) sona erdirmeyi planlıyor. 2011 yılında yürürlüğe girdiğinde yasa, oyun bağımlılığını önlemeyi amaçlıyordu. En azından, çocuklara uyku uyuyabilecekleri bir zaman dilimi öneriyordu.

Bakanlık Açıkladı: Gamerlara müjde

Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı ile Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı, çocuk haklarına saygı gösterilmesi ve evde eğitimi teşvik etme yasasını sona erdirdiklerini söylüyor. Ülke, Gençliği Koruma Yasasını revize edeceği yıl sonuna kadar yasayı yürürlükten kaldırmayı hedefliyor.

Haber, reşit olmayan oyuncuların artık tamamen özgür olduğu anlamına gelmiyor. Bunun yerine, ebeveynlerin ve velilerin çocukları için onaylanmış oyun süreleri tanımlamasına izin veren “seçim izni” sistemi devreye girecek.

Çinli Oyunculara Günlük 3 Saat Kısıtlaması

Yine de bu, Çin’in 18 yaşından küçük oyuncuların 22:00 ile 08:00 saatleri arasında oynamasını yasaklayan oyun yasağı ile kıyaslandığında oldukça dan müsamahakar bir yaklaşım. Çin’de buna ek olarak, çocuklar için hafta içi 90 dakika ve hafta sonları ve tatil günlerinde ise üç saat oyun süresi sınırlandırması mevcut.

Kotaku’nun bildirdiğine göre, kısıtlama yasası aslında sadece PC oyunlarını engellemeyi amaçlıyordu, ancak oyun konsolları da bu düzenlemeden etkiledi. Sony’nin PlayStation Network ve Microsoft’un Xbox Live da hesaplarını yetişkinlerle sınırlandırdı. Bu yüzden Minecraft artık ülkede R dereceli bir oyun.

Kore Hükümeti’nden Gamerlara Müjde Niteliğinde Bir Haber

The Korea Times’a göre Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Yoo Eun-hae, “Değişen medya ortamında, çocukların kendileri için karar verme ve kendilerini koruma yeteneği her şeyden daha önemli hale geldi” dedi. bakanlıklar, gençlerin bu yeteneklerini geliştirebilmeleri için okullarda, evlerde ve toplumda medya ve oyun kullanım eğitimini sistematik olarak desteklemeli ve çocuklar için sağlam bir oyun ortamı ve çeşitli boş zaman etkinlikleri yaratmaya yönelik çaba göstermeye devam etmelidir.”

Similar Posts